Foto’s intocht Zevenaar 2015

Wat een feest, wat een feest!

Na een behoorlijk bui was het droog toen de Sint met zijn Pieten aan kwam in Zevenaar. Er stonden tientallen…honderden…nee, duizenden mensen te wachten op zijn komst.

Natuurlijk was Meneer Ronald er ook. Samen stonden we te wachten tot het gevolg op het Raadhuisplein verscheen. We hebben liedjes gezongen en gebeld met Huispiet. Hij vertelde dat de Pieten even wilden plassen in het logeerhuis en een bakje pepernotensoep aan het eten waren. Meneer Ronald vond dat geen goed idee en wilde zo graag dat ze naar het Raadhuisplein zouden komen.

Sinterklaas sprong op Amerigo en de Pieten in de 2CV’s, een zwarte en een rode. Er waren ook Muziekpieten bij.

Eenmaal op het Raadhuisplein wilde Sint en de Hoofdpiet graag weten hoe het met de talenten van de Pieten gesteld is. Zo werden de Inpakpieten uitgenodigd te laten zien wie dat het beste kon. Pfff, je raadt het al. Dat werd helemaal niks. Een Inpakpiet pakte een pakje in met een andere Piet er aan vast! Toen kwamen er Zangpieten. Oh, van de ene Zangpiet heb ik nog zere oren. De andere Zangpiet zong wel een erg mooi lied! Daarna kwamen de Klimpieten aan de beurt. Dat werd heel erg spannend. Ze kwamen langs de muur naar beneden en deden heel erg gevaarlijk.

Het gekke was wel dat het steeds dezelfde Pieten waren…mmmmmm…

Ach en daarna moesten we alweer afscheid nemen van Sint en Pieten. Ze maakten een rondje door de stad en gingen lekker uitrusten inzet Liemers Museum aan de Kerkstraat. Daar logeren ze immer in het weekend en op van woensdag op donderdag.

Fijn he, dat ze er weer zijn.

Youtube: Zangpiet zingt “Wij zitten klaar voor de Sint”

Youtube: Inpakpieten

Gelrenieuws: Verslag van de intocht

[pe2-gallery album=”http://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/113496034823959940020/albumid/6217039262332212785?alt=rss&hl=en_US&kind=photo” ]